Brno za 19 milionů opraví polikliniku na Zahradníkově ulici

18. 11. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Brno zahajuje rekonstrukci polikliniky v Zahradníkově ulici. Stát bude 19 milionů korun, řekl novinářům primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Práce by měly skončit v září příštího roku.


Polikliniku čeká rekonstrukce rozvodny a bude mít novou fasádu a okna. „Jsou ve velmi špatném technickém stavu. Je to první etapa oprav polikliniky, která si to po těch letech rozhodně zaslouží,“ uvedl Mrázek. Provozu polikliniky by se stavební práce neměly dotknout. „Pouze v nejnutnějším případě může dojít ke krátkému omezení,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Opravy se měly uskutečnit už dříve, ale nepodařilo se to. Vítěz prvního výběrového řízení letos na jaře odstoupil od smlouvy, a proto se uskutečnilo druhé výběrové řízení. Smlouvu o dílo dnes schválili brněnští radní. Práce budou hotové do 305 dnů. Nejsou však jediné, které město v objektu plánuje. V dalších letech chce opravit i vnitřek budovy. „Rádi bychom provedli kompletní rekonstrukci inženýrských sítí, které nejsou v dobrém stavu. A také chceme opravit objekt jako takový,“ dodal Mrázek.

Poliklinika je národní kulturní památkou a skládá se ze dvou budov. Město v minulosti ještě za bývalého vedení zvažovalo prodej spodní z nich za předpokladu, že by veškerou péči přesunulo do horní budovy. Kvůli komplikovanosti ale od záměru upustilo s tím, že opraví oba pavilony.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?