Broumovská nemocnice má u ministra zelenou

12. 10. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr Fišer se přesvědčil o špatném stavu budov Broumovské nemocnice a přislíbil pomoc při získávání peněz na nový pavilon...


Broumov - V úterý odpoledne navštívili Broumovskou nemocnici ministr zdravotnictví Bohumil Fišer a předseda výboru pro sociální politiku a zdravotnictví PS PČR Zdeněk Škromach. Ten jednal s přednostou Okresního úřadu Náchod Lubomírem Šmídou, s ředitelem nemocnice Miroslavem Šváblem, starostou města Zdeňkem Streubelem a krajským zdravotním radou Zdeňkem Hajžmanem o výstavbě nové nemocnice.

Na jaře tohoto roku byly zpracovány dvě varianty. Jako výhodnější varianta byla podpořena výstavba nového areálu v hodnotě 190 miliónů korun. S touto alternativou vyjádřilo souhlas i město Broumov. Nový pavilón by nabídl mnohem kvalitnější zázemí a zlepšení současné zdravotní péče pro obyvatele Broumovska.

„Jsem rád, že se pan ministr na vlastní oči přesvědčil o velmi špatném technickém stavu stávající budovy Broumovské nemocnice. Bohumil Fišer uvedl, že nejlepším řešením je výstavba zcela nového areálu a přislíbil pomoc při zajištění finančních prostředků ze státního rozpočtu na rok 2003,“ byl spokojený s výsledkem návštěvy přednosta OkÚ Lubomír Šmída.

Noviny Náchodska, 12.10.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?