Brunclík končí ve funkci ředitele

7. 6. 2010 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Plukovník Štefan Brunclík, ředitel Ústřední vojenské nemocnice v Praze (ÚVN) požádal minulé pondělí ministra obrany Martina Bartáka o odvolání z funkce. Týdeníku EURO tyto informace potvrdil sám Barták s tím, že nemocnici bude dočasně řídit Brunclíkův náměstek, plukovník Miroslav Zavoral.


Na funkci ředitele bude podle ministra po eliminaci povolebních spekulací vypsáno výběrové řízení. „Měl jsem pocit, že jsem za šest let ve funkci ředitele již splnil cíle, které jsem si dal.

Teď je čas jít jinam,“ uvedl pro týdeník EURO Brunclík. Barták by uvítal, kdyby tento post obsadil opět voják, což je v případě ÚVN zvykem.

Brunclík (47) vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, atestaci má ze všeobecného lékařství. Jako voják z povolání léčil ve vojenské nemocnici v Olomouci, v Litoměřicích a v Terezíně. Naposledy pracoval na Generálním štábu Armády ČR, kde měl na starost léčebně-preventivní péči o české vojsko. Ředitelem ÚVN ve Střešovicích se stal v roce 2004.

ÚVN a Prague Military Hospital Concession, kterou tvoří tři společnosti v čele s Metrostavem, podepsaly před dvěma týdny smlouvu o PPP projektu. Bude stát 2,6 miliardy korun a vláda o něm rozhodla 24. května 2010.

Stavba má zajistit ubytování hotelového typu pro klienty ÚVN v rozsahu 260 lůžek, zejména pro pacienty u zákroků nevyžadujících hospitalizaci, jejich doprovod, účastníky kongresů a školení nebo pro oficiální návštěvy ÚVN.

Sloužit má i jako dlouhodobá ubytovna pro zaměstnance nemocnice, případně pro prověřované adepty služby v Armádě ČR. Nové parkoviště má nabídnout 300 míst.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?