Bývalý ředitel uzavřené nemocnice v Plané stane před soudem

13. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Bývalý ředitel Karel Lysý údajně nad rámec pracovní smlouvy uzavřel sám se sebou a s dalšími lékaři dohodu o takzvané provozní odměně, která ale byla v rozporu se zákonem...


TACHOV - Tachovský okresní soud se dnes začne zabývat případem bývalého ředitele nemocnice v Plané na Tachovsku. Karel Lysý je podezřelý z toho, že ve funkci ředitele nechal nezákonně vyplácet sobě i dalším lékařům vysoké odměny. Podle žalobce se tak dopustil porušování povinnosti při správě cizího majetku. Soud ho může potrestat až pěti lety vězení.

Lysý údajně nad rámec pracovní smlouvy uzavřel sám se sebou a s dalšími lékaři dohodu o takzvané provozní odměně, která ale byla v rozporu se zákonem o platech a udělování odměn ve státní správě. Lysý se již dříve hájil tím, že vyšší platy musel lékařům vyplácet kvůli tomu, aby je v nemocnici udržel. Vyplatil prý neoprávněně tři miliony korun.

Nemocnice se dostala do potíží kvůli stamilionovému dluhu a loni v srpnu musela být uzavřena. Pomalu však začíná ožívat, protože si část ambulancí pronajala tachovská poliklinika.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?