Čekací doba na na Plzeňsku sanitku se nyní výrazně zkrátí

31. 10. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V těchto dnech zahájila svoji činnost pod odborným dohledem Územního střediska záchranné služby Plzeň dopravní zdravotní služba Sanitar...


Plzeň - Dopravní zdravotní služba Sanitar zahájila v těchto dnech svoji činnost pod odborným dohledem Územního střediska záchranné služby Plzeň.

„Naše dispečerské pracoviště pracuje nepřetržitě čtyřiadvacet hodin denně,“ řekl včera Radim Drechsler ze Sanitaru.

„Zabýváme se dopravou raněných, nemocných, rodiček a všech, kteří naši pomoc potřebují. Čekací doby jsou minimální. Kromě těchto činností se zabýváme i asistenčními mezinárodními převozy, protože naše sanitní vozy jsou vybaveny nadstandardní technikou a přístroji,“ uvedl Radim Drechsler.

Pomoc si přivoláte, pokud vytočíte číslo plzeňského dispečinku 0800/100 280. Nestojí vás to ani korunu. Nová služba se netýká pouze občanů Plzně, ale i jejího okolí.

„Není pro nás problém převézt pacienta do jiných zdravotnických zařízení, pokud projeví zájem, nebo například do lázní, zajišťujeme i převozy lékařů v návštěvní službě,“ dodal Radim Drechsler.

Nonstop provoz dopravní zdravotní služby na území města už využívají například v hospicu a v řadě dalších zdravotnických zařízeních.

OLGA ČERMÁKOVÁ, Plzeňský deník, 31.10.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?