Českobudějovická nemocnice zahájí svou dosud největší investici

22. 11. 2019 8:42
přidejte názor
Autor: Redakce
Českobudějovická nemocnice zahájí přestavbu a přístavbu pavilonu chirurgie a ARO. Náklady na projekt, který potrvá téměř tři roky, činí přibližně miliardu korun. Jde o dosud nejnákladnější stavební investici nemocnice. Novinářům to řekl předseda jejího představenstva Michal Šnorek.


"Provoz chirurgického pavilonu, kterého se přestavba týká, byl zahájen v lednu 1940, takže budeme rekonstruovat přesně 80 let starou budovu," uvedl. Kromě toho vznikne i na ni napojený několikapodlažní objekt, v němž budou mimo jiné operační sály.

Projekt je součástí koncepce modernizace celé nemocnice, který začal před šesti lety. Přestavbou a přístavbou chirurgického pavilonu, kde je i ARO, skončí první etapa projektu. "Na ní naváže etapa druhá. Ta je v současnosti ve fázi projektové přípravy," uvedl Šnorek.

Přestavbu a přístavbu chirurgie a ARO bude z velké části financovat nemocnice z vlastních peněz. Přispěje i Jihočeský kraj, který je jejím zřizovatelem. "Tato část přinese zřejmě největší změnu v systému a organizaci práce. Protože plán počítal s tím, jak efektivně prostory využít a jak situovat vše tak, aby příbuzné obory byly vedle sebe," řekla k modernizaci nemocnice jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Šnorek uvedl, že stavební práce přinesou i nutná dočasná omezení v pohybu lidí i vozidel. "Našim pacientům se omlouváme za snížení komfortu jejich vyšetření či léčby a prosíme je o trpělivost," řekl.

Českobudějovická nemocnice je největším zaměstnavatelem v regionu. Pracuje v ní více než 2800 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?