Čeští lékaři podporují požadavky slovenských kolegů

1. 12. 2011 16:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Situace ve slovenském zdravotnictví zejména v oblasti nemocniční péče se nadále vyhrocuje. Slovenská vláda přistoupila k silovému řešení vzniklé situace a vyhlásila nouzový stav. Slovenští lékaři se nadále snaží dosáhnout přijatelného ohodnocení své práce, zatímco v České republice Zdravotnická trojka (Z3) pokračuje v boji za splnění platových slibů, které dal zaměstnancům nemocnic ministr Heger. Po další sérii happeningů, které se konaly v průběhu týdne, zaslala včera ministrovi další dárek.


„Svůj protest jsme letos počátkem roku ukončili podepsáním Memoranda a jeho plnění se nyní marně dožadujeme. Slovenští kolegové podobný boj vedou v těchto dnech a tlak, kterému musí aktuálně čelit, je obrovský,“ okomentoval současný stav předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel.

LOK-SČL zároveň vyzval české lékaře, aby zůstali solidární se slovenskými kolegy ve výpovědích a aby nereagovali na eventuelní pobídky zastoupit je ve slovenských nemocnicích. „Lékařský odborový klub plně stojí za požadavky slovenských nemocničních lékařů a podporuje je v jejich boji za spravedlivé ohodnocení,“ uvedl Martin Engel.

Zástupce Zdravotnické trojky v rámci kampaně Zůstáváme, splňte sliby doručil ministru Hegerovi další dárek – obrovský kapesník s uzlem. Právě uzel na kapesníku má sloužit zapomnětlivým k osvěžení paměti. Z3 stále doufá, že ministr zdravotnictví skutečně nezapomněl, k čemu se podpisem Memoranda zavázal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?