Chcete mít na internetu vlastní prezentaci?

24. 10. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V USA hledá na internetu informace o zdraví v libovolném dni průměrně 6 miliónů osob, což je více než počet osob, které ve stejný den navštíví lékaře, nebo jiného zdravotnického odborníka...


Virtuální ordinace je projekt, který lékařům nabízí efektivní způsoby komunikace s pacienty, a umožňuje jim tak zvyšovat kvalitu poskytované péče a efektivitu provozu vlastní ordinace.

V USA hledá na internetu informace o zdraví v libovolném dni průměrně 6 miliónů osob, což je více než počet osob, které ve stejný den navštíví lékaře, nebo jiného zdravotnického odborníka (Pew Internet & American Life Project 2002)! Také v České republice stále roste poptávka po zdravotních informacích na internetu. Důkazem může být zvýšení návštěvnosti zdravotnického serveru www.lekarna.cz o více než 20 procent za poslední tři měsíce.

Pacienti se však nespokojují s hledáním obecných informací, ale stále více chtějí využívat internet také pro komunikaci se svým lékařem. Například v USA chce se svým lékařem komunikovat on-line 41 procent dotazovaných a u našich sousedů v Německu dokonce 51 procent (Harris Interactive 2002).

Lékaři tento trend akceptují a začínají provozovat vlastní internetové prezentace s více či méně sofistikovanými nástroji pro on-line komunikaci. Například ve Spojených státech má vlastní webové stránky 29 procent lékařů. Nejaktivnější jsou gynekologové/porodníci (44 %), dětští lékaři (39 %) a praktičtí lékaři (36 %) (American Medical Association 2002).

Virtuální ordinace, které jsou součástí projektu Ordinace.cz, nabízejí lékaři profesionální a přitom uživatelsky jednoduchou internetovou prezentaci, kterou je možné modulárním způsobem rozšiřovat o nástroje pro komunikaci s pacienty. Celá správa Virtuální ordinace je přitom velmi přehledná a intuitivní.

Virtuální ordinace splňuje přísné standardy bezpečnosti a dostupnosti. Nestane se vám tedy, že právě v okamžiku, kdy se svými novými stránkami chcete pochlubit kolegovi, se místo vaší prezentace objeví obligátní hláška „Stránku nelze zobrazit“ (to v případě, že „spadne“ server), nebo, ještě hůře, urážlivý vzkaz od hackera (to v případě, že někdo překonal vaše bezpečnostní opatření).

Virtuální ordinace jsou snadno aktualizovatelné, poskytují pacientům nezbytné informace o vaší odbornosti a ordinační době, ev. edukační materiály, které vám ušetří práci.

Jeden z lékařů, který již má s vlastní internetovou prezentací zkušenosti, k tomu říká: „Publikování informací na internetu je pro mně významná úspora času. Nemusím svým pacientům stále dokola vysvětlovat to samé, prostě jim řeknu, že to najdou na mém webu. U některých jdu samozřejmě na internet sám a stránku jim vytisknu, i tak je to ale rychlejší. Když mě moji pacienti nosí vytištěné stránky z internetu, které si sami našli, říkám jim, že na mém webu najdou zaručeně spolehlivé a kvalitní informace. Postupně je takto vychovávám, znatelně mě ubylo práce, a moji pacienti jsou velmi spokojeni.“

Internetovou prezentaci lékaře na technologicky vyspělé úrovni společně s emailem v exklusivní podobě jmeno@ordinace.cz můžete získat také na českém internetu na serveru www.ordinace.cz.

Více informací pro lékaře naleznete zde.

(PR)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?