Chcete se vrátit? Požádejte si o místo, vzkázal lékařům ředitel hradišťské nemocnice

11. 2. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékaři, kteří odcházíte, budete chtít zpátky do nemocnice? Takovou šanci od nás nedostanete, údajně vzkazuje končícím odborníkům ředitel Uherskohradišťské nemocnice Antonín Karásek.


Předseda místní organizace Lékařského odborového klubu Petr Vysloužil ale tvrdí, že výroky o neumožnění návratu odcházejícím lékařům v hradišťské nemocnice nejsou zcela správně interpretovány

„Pan ředitel přijal výpovědi a lékařům, kteří je podali, sdělil, že pokud se budou chtít vrátit, musí o to požádat standardní cestou. Znamená to, že by museli znovu požádat o přijetí do pracovního poměru, ne spoléhat na jakoukoliv dohodu,“ vysvětlil Vysloužil.

Situaci v nemocnici osvětlil také mluvčí nemocnice v Uherském Hradišti Ludvík Valouch. „Lékaři podáním výpovědi jasně signalizovali, že jsou ochotni a schopni z nemocnice odejít. Nicméně jim byl nabídnut 'slušný' a korektní odchod s tím, že by opětovné obnovení a navázání další spolupráce probíhalo standardní cestou, tedy podáním žádosti o přijetí do pracovního poměru,“ sdělil Valouch.

Pro lékaře to podle něj ale neznamená, že nemají nárok na návrat do Uherskohradišťské nemocnice.
„S jejich žádostmi o přijetí do pracovního poměru by bylo nakládáno standardním způsobem podle aktuálních personálních požadavků,“ uzavřel Valouch.

Pacienti jako rukojmí? Zbabělé

V anketě Slováckého deníku včera vyjádřilo devadesát z více než sto dvaceti pacientů velké znepokojení nad odchodem zdravotního personálu.

„Je smutné, že vzali pacienty jako své rukojmí a evidentně na to spoléhají. To považuji za nedůstojné a zbabělé. Chápu, že lékařům, kteří rozhodují o životech lidí, by se měly zvýšit platy, ovšem rozhodně ne za cenu zdraví lidí v nemocnicích,“ poznamenal Jaroslav Pavelčík z Uherského Hradiště.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?