Chcete získat práci v Americe?

30. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Redaktoři Zdraví.Euro.cz si osobně vyzkoušeli systém nabídky pracovních příležitostí pro lékaře v USA, který však mohou využít i cizinci. Prostřednictvím internetu jsme se spojili s federální databankou (www.preferredjobs.com), která poskytuje doslova na počkání informace o volných pracovních místech. Vžili jsme se do role lékaře a zadali "job bance" první úkol. Požadovali jsme pracovní příležitost pro rodinného lékaře...


který má v úmyslu působit výlučně v New Yorku. Databanka nám promptně odpověděla, že takovéto konkrétní místo bohužel právě teď není k dispozici. Zadali jsme jí tedy druhý úkol, v němž jsme ze svých požadavků slevili a projevili jsme přání působit jako lékař v jakémkoli oboru či americkém státu. Databanka nám nabídla například spojení na regionální léčebné centrum (Charlotte Regional Medical Center) ve státu Florida s výčtem možných pracovních příležitostí.

Ukázalo se však, že o lékaře není v celých USA zřejmě nouze, neboť až na výjimky zaměstnavatelé ve zdravotnictví hledají spíše sestry či technické profese. Zmíněné léčebné centrum mj. v této chvíli hledá pracovníky k obsluze a údržbě magnetické rezonance a sestry pro JIP či chirurgii. Zaměstnavatelé v americkém zdravotnictví prezentují tímto způsobem na internetu velmi detailní požadavky na uchazeče o zaměstnání a na oplátku jim slibují dobrý příjem, kariérní postup a finanční krytí zdravotní i stomatologické péče.

(boš)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?