Cheb chce přispět na rekonstrukci nemocnice až 40 miliony

22. 7. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Město Cheb zřejmě přispěje kraji na rekonstrukci chebské nemocnice. Pokud návrh rady projde na posledním zastupitelstvu před komunálními volbami v září, měl by Cheb přispět na rekonstrukci krajské nemocnice v Chebu celkem až 40 miliony korun, řekl novinářům starosta Chebu Pavel Vanoušek (ČSSD).


Podle Vanouška město už před časem dalo příslib, že pokud kraj nemocnici opraví, město finančně pomůže. „Chtěli jsme, aby se na plánech budoucí podoby nemocnice podíleli i zaměstnanci, aby jejich práce v chebské nemocnici byla perspektivní. Nakonec byl vytvořen plán, na kterém se personál nemocnice a vedení Karlovarské krajské nemocnice a.s.s dohodlo,“ uvedl Vanoušek.

Podle plánu by se měl postavit v areálu nemocnice nový pavilon, měla by se dokončit rekonstrukce zbylé části pavilonu B a opravit se má i pavilon A, kde je stravování. Celkové náklady na rekonstrukci chebské nemocnice jsou odhadovány na 350 milionů korun.

„S krajem jsme se dohodli na podobě smlouvy. Podle ní by město dávalo od roku 2016 příspěvek na rekonstrukci, pokud ji kraj bude dělat,“ uvedl Vanoušek. Jak dodal, doufá, že v zastupitelstvu najde vedení města podporu, protože se jedná o budoucnost nemocnice, která je potřebná nejen pro samotný Cheb. ale i jeho okolí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?