Cheb možná přispěje krajské nemocnici čtyřmi miliony Kč

24. 5. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Město Cheb možná přispěje chebské nemocnici, která je součástí Karlovarské krajské nemocnice a.s. (KKN), čtyřmi miliony korun. Sloučila by tak čtyři milionové dary, jež nové vedení města slíbilo dávat nemocnici každý rok.


Peníze by sloužily na nákup nového počítačového tomografu, řekl ČTK starosta Pavel Vanoušek (ČSSD).

Město přispívá krajské nemocnici v Chebu pravidelně každým rokem. Peníze jsou obvykle určeny na nové přístrojové vybavení nebo zařízení nemocnice. V tom chce pokračovat i současné vedení města.

„Jednali jsme se zástupci KKN o možnosti, že bychom místo každoročního milionu dali nemocnici hned čtyři. Nemocnice potřebuje peníze na nákup nového tomografu a protože počítá s nákupem na splátky, chce co nejvíce prostředků získat předem, aby byly podmínky výhodnější,“ uvedl Vanoušek.

Celková cena diagnostického přístroje by měla být kolem 15 milionů korun, přičemž tomograf je nutný mimo jiné pro činnost radioterapie a klinické onkologie. Stávající tomograf je zastaralý a potřeboval by vyměnit za modernější.

Podle Vanouška je pravděpodobné, že by návrh na sloučení každoročních dotací do jedné získal podporu mezi zastupiteli. Žádné zásadní podmínky si město zřejmě klást nebude. V minulosti chtělo například závazek, že se nebude měnit právní forma nemocnice. Podle Vanouška město bude chtít jen to, aby přístroj sloužil v chebské nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?