Chebské nemocnici scházejí lékaři na rentgenu a onkologii

23. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V loňském roce trápil Okresní nemocnici v Chebu nedostačující počet dravotníků. Chybělo totiž šest lékařů. Letos je situace zcela jiná. Nyní schází lékař na rentgenovém oddělení a onkologii...


„O místa zdravotníků se u nás ucházejí často také cizinci, ale když jim neposkytneme byt, není pro ně práce lukrativní. Finanční situace nám pochopitelně nedovoluje byty nějakým způsobem zajišťovat,“ uvedl včera pro náš list ředitel Okresní nemocnice v Chebu Milan Burša.

„V poslední době jsme přijali jen dvě čerstvé lékařky ze Slovenska, které působily zhruba jeden rok v nemocnici v Nejdku. Co se týče zdravotních sester, které potřebujeme, zaměstnáváme hlavně ty chebské,“ doplnil ředitel.

Vloni v létě scházelo chebské nemocnici šest lékařů. Situaci se ale podařilo brzy vyřešit, takže kvalita poskytované péče se téměř vůbec nenarušila.

„Jako absolventka střední zdravotnické školy bych si v žádné české nemocnici nemohla vydělat příliš velké peníze, protože má praxe je po skončení školy zkrátka příliš krátká,“ řekla devatenáctiletá Pavla z Chebu.

„Šla jsem proto raději pracovat do Německa. Vím, že nejsem sama. Není výjimkou, že si mladé zdravotní sestry hledají uplatnění v sousední zemi nebo v soukromém sektoru, kde mají také možnost vydělat si více,“ ukončila zdravotní sestra.

IVANA SUCHÁNKOVÁ, Plzeňský deník, 23.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?