Vlákno názorů k článku Cirhóza jater začíná nenápadně. Na vině bývá alkohol či jiné onemocnění od Ilona Pribylova - Dobrý den! Potřebuji poradit. Šest let se léčím s...

Ilona Pribylova (neregistrovaný)
Dobrý den! Potřebuji poradit. Šest let se léčím s autoimunnim onemocněním jater- primární biliarni cirhozou, beru lék Ursosan. Naštěstí mi na nemoc přišli včas, mám první stupeň. A teď kvůli čemu vám píšu. Před půl rokem jsem se přestěhovala z Prahy do Uherského Hradiště, nechtělo se mi dojíždět tak jsem změnila gastroenterologa, přešla jsem na gastroenterologii do tohoto města, a teď toho začínám litovat. Pán doktor mne bez vyšetření a odberech krve vysadil Ursosan prý že ho nepotrebuji, že si játra pořadí sama že se prý vyléčí. Asi tak po. měsíci jsem začala mít potíže, které mám doteď a stupňůji se, jsem hrozně unavená, mám strašně svědění těla, ošklivou výtažků na kůži, ( kožní lékařka mi řekla že to je od jater), a jiné potíže. Obvodní lékařka mj nechala udělat jaterní testy, a mám je spatne, (, gastroenterologa to vůbec mě potíže nezajímají). Chtěla jsem aby mi obvodní paní doktorka napsala znovu Ursosan a ta mne řekla že ona nemůže. Jsem z toho zoufalá a nevím co mám dělat. Mám podezření ze se mi nemoc zhoršila, začínají mi i otekat nohy. Přemýšlím o tom že zavolám tě me bývale paní doktorce na gastroenterologii co jsem k ní chodila a tuto nemoc mne diagnostikovat. Tyto potíže co. mám teď jsem měla před tím jen v menším množství než mi na primární biliarni cirhozu přišli. Vůbec nevím co mám dělat, je mi stále hůř a jsem toho zoufalá. Prosím. poraďte mi. Děkuji.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, paní Přibylová, pokud máte primární biliární cirhozu, Ursosan byste brát měla. Doporučuji kontaktovat bývalou paní doktorku, nejen kvůli receptu, ale možná i poradí dobrého gastroenterologa ve vašem okolí, abyste nemusela dojíždět tak daleko.
Vladimír (neregistrovaný)
Dobrý den.cetl jsem vas příběhjak ste na tom pani.co vam pomohlo.ja beru Furon a Verospiron