Clonaid tvrdí, že druhé údajně klonované dítě se narodí lesbičkám

6. 1. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Předsedkyně společnosti Clonaid Brigitte Boisselierová oznámila, že se v pátek večer narodilo v Evropě druhé klonované dítě. Jde o holčičku nizozemského lesbického páru...


Druhé klonované dítě, holčička nizozemského lesbického páru, se narodilo v pátek večer v severní Evropě. Oznámila to dnes z Washingtonu agentura AFP s odvoláním na sdělení předsedkyně společnosti Clonaid a členky sekty raliánů Brigitte Boisselierové.

Ta ovšem místo narození údajného dítěte neřekla. Ani žádný jiný důkaz pro svá tvrzení neuvedla, stejně jako tomu bylo loni v prosinci, kdy oznámila narození prvního klonovaného dítěte americkému manželskému páru. Údajná narození obou dětí dosud žádný nezávislý zdroj nepotvrdil.

„Druhé dítě se narodilo v pátek. Je to holčička a má se velmi dobře,“ řekla v telefonickém rozhovoru Boisselierová. Dítě se podle ní narodilo „v deset večer“, bylo menší než to první, vážilo 2,7 kilogramu a přišlo prý na svět přirozenou cestou.

Na dotaz, ve které zemi se dítě narodilo, Boisselierová odmítla odpovědět s tím, že chce zachovat anonymitu „rodičů“. Předsedkyně společnosti Clonaid oznámila už loni 26. prosince, že se americkému páru narodilo první klonované dítě, dcera Eva.

Žádný důkaz ovšem zatím neexistuje, vědci jsou vůči tvrzením Boisselierové jasně skeptičtí.

Společnost Clonaid, která o sobě prohlašuje, že se zabývá klonováním lidí, má své kanceláře v nevadském Las Vegas. Byla založena ufologickou sektou realiánů, která sídlí v Kanadě a hlásá, že lidstvo vzniklo klonováním, když před 25 tisíci lety navštívili Zemi mimozemšťané.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?