Co přinese uzákonění nadstandardní péče?

7. 9. 2011 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Deník E15 a DDeM pořádají konferenci na téma zdravotnických reforem.


Tento týden budou poslanci Parlamentu ČR znovu jednat o novele zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném pojištění, kterou v červenci zamítli senátoři. V této souvislosti se opět objeví otázky spojené s uzákoněním rozdělení zdravotnické péče na standardní a nadstandardní.

Aktuálně na tuto situaci reaguje odborná konference, kterou za účasti doc. MUDr. Leoše Hegera, CSc., ministra zdravotnictví ČR, a pod záštitou pacientské organizace Koalice pro zdraví pořádá deník E15 a poradenská společnost DDeM.

Již v úterý 20. září se uskuteční druhá konference v rámci nepolitické komunikační platformy Leading Minds Forum, tentokrát na téma „Zlepší nové standardy zdravotnické péče postavení českých pacientů?“

Konference bude vůbec prvním setkáním zástupců státní správy, lékařů a dalších zdravotnických odborníků, komerčního sektoru a pacientských organizací na téma zavedení standardů do českého zdravotnictví.

I proto se v rámci nabitého programu objeví mnoho významných řečníků, mimo jiné také například Milan Kubek, prezident České lékařské komory, Pavel Kožený, ředitel Národního referenčního centra nebo Pavel Horák, ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Odbornými garanty konference jsou Asociace inovativního farmaceutického průmyslu, Česká asociace farmaceutických firem a Česká asociace dodavatelů zdravotnických prostředků. Její plný program naleznete na http://konference.e15.cz.

Srdečně vás zveme k diskusi v prostorech pražského konferenčního centra Tower.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?