Čtenáři k hromadnému odchodu lékařů z nemocnic

3. 2. 2011 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Názory čtenářů deníku Právo na situaci ve zdravotnictví.


Podal jsem stížnost ombudsmanovi

Podal jsem podnět veřejnému ochránci práv na ohrožení práv pacientů a ohrožení dostupnosti lékařské péče. Učinil jsem tak poté, co jsem se přesvědčil, že Svaz pacientů stojí na straně neetické výzvy Děkujeme, odcházíme. Zdá se, že lékaři pod pohrůžkou umírání dětí v neonatolických centrech uspějí. To bychom všichni měli odsoudit.

Navíc mě zvedá ze židle nehorázný požadavek doktorů Kubka a Engela, aby všichni ti, co výpověď podali, byli vzati do nemocnic zpět. Ptám se, jakým právem? Vždyť máme zákoník práce, kterým se musí řídit všichni. Znovu přijetí do nemocnic je v kompetenci ředitelů nemocnic.

tomaspokluda@post.cz

Zrušit pojišťovny

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny prohlásil, že zdravotní pojištění je daň, a má pravdu. Proto se domnívám, že by bylo jednodušší a levnější, kdyby se tato daň platila finančnímu úřadu, který by prostředky distribuoval dál tak, jak to dělají nynější zdravotní pojišťovny. Přineslo by to efekt.

Jen provozní náklady VZP činí zhruba pět miliard korun ročně, a když k tomu přičteme provozní náklady i jiných zdravotních pojišťoven, tak máme dostatek peněz nejen na platy lékařů, ale i na to, aby důchodci mohli mít léky bez doplatku.

Roman. Ramach@seznam.cz

Dávají všanc pověst lékařského stavu

Určitě to nejsou občané, kteří znevažují lékaře. Spíše někteří lékaři samotní tak činí. Pro mamon jsou schopni všeho, i dát všanc pověst lékařského stavu. Ke zlepšení pověsti lékařů nepřispěla ani vyděračská podmínka záruk návratu do nemocnic. Rozhodnutí podat výpověď bylo na jejich straně, a za to by měli nést i následky, jako každý, kdo výpověď dá.

Pro prosazení svých požadavků využili pacienty jako rukojmí, masírovali celý národ a bylo jim jedno, co s pacienty bude. Teď se objevily dvě miliardy na jejich vyšší platy a vydírání začíná znova. Takže akci Děkujeme, odcházíme splňte beze zbytku a odejděte, abych si nemusel myslet o lékařském stavu něco sprostého.

j.krejsa@seznam.cz

Nepoměr platů

Za hlavní pokládám nepoměr platů nemocničních a obvodních lékařů. Díky poplatkům a různým prebendám od farmaceutických společností jsou platy obvodních lékařů podstatně vyšší než nemocničních, přestože ti jsou kvalifikací na vyšší úrovni.

Kdyby regulační poplatky nešly do kapes obvodních lékařů, ale do zdravotnictví jako takového, mohl se zvýšit příjem i nemocničních lékařů a všem zdravotníkům.

zdenekvr@gmail.com

Peníze těch, co odejdou, rozdělit

Lékaři, co se obracíte zády k nám a chystáte se potrestat i novorozence - vaše akce je pro peníze. Nikoho zatím nenapadlo spočítat, jaký plat berou ti, co chtějí odejít z nemocnic a opustit republiku.

Pokud by nemocnice měly možnost si tyto mzdové prostředky ponechat a použít je na vyšší platy těch lékařů, co zůstanou, mohlo by se jim přidat podle mých výpočtů až 18 tisíc korun měsíčně.

j.skrpal@seznam.cz

Lékaře podporuji

Je mi 81 let. Nemocniční lékaře jsem potřeboval, a nejspíš potřebovat budu. A právě proto je v jejich boji podporuji. Pokud se jim podaří rozhýbat vládu a parlament od neustále neplněných slibů k účinným krokům k ozdravění zdravotnictví zaslouží si sto tisíc korun měsíčně. Bohatě by se to pacientům vyplatilo.

Pokud neuspějí lékaři, neuspějeme především my - pacienti.

doc.aka@akamonitor.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?