Čtvrtletní zisk americké farmaceutické Eli Lilly vzrostl

26. 7. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtvrtletní zisk amerického farmaceutického koncernu Eli Lilly and Co. vzrostl díky solidnímu prodeji preparátu Zyprexa proti schizofrenii na 692 milionů. Výsledek byl lepší, než analytici očekávali...


NEW YORK - Firma zisk zvýšila na 64 ze 61 centů na akcii, ekonomové dotázaní průzkumovou agenturou Reuters Research v průměru odhadovali zisk na akcii na 60 centů.

Celkové tržby skupiny se ve čtvrtletí zvýšily o 11 procent na 3,09 miliardy dolarů. Bez započtení slabého dolarového kurzu by se tržby Eli Lilly zvýšily jen o šest procent.

Světový prodej preparátu Zyprexa se ve čtvrtletí zvýšil o 15 procent. Zahraniční tržby za tento lék vyskočily o 45 procent na 398 milionů dolarů, v USA se tržby léku zvýšily pouze o dvě procenta na 648 milionů kvůli konkurenci nového preparátu Abilify od skupiny Bristol-Myers Squibb Co.

„Výsledky Eli Lilly vypadaly velmi slušně,“ citovala agentura Reuters jednoho z analytiků. Dodal, že zejména prodej Zyprexy na zahraničních trzích předčil očekávání. Eli Lilly očekává, že jí konkurenční preparát Abilify bude i v následujících měsících snižovat podíl na svém segmentu amerického trhu, napsala agentura.

Více na Reuters: UPDATE 4-Eli Lilly quarterly profit up, helped by Zyprexa.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?