Daří se mi čelit kritice, tvrdí Součková

22. 12. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pro ministryni zdravotnictví rozhodně nebyl letošní rok jednoduchý. Potkalo ji mnoho změn, úspěchů, neúspěchů. Neuspěla v doplňovacích senátních volbách. Stala se jednou z nejkritizovanějších političek. Stala se jednou z nejkritizovanějších političek. Přesto se prý ale nehodlá vzdát...


Ústí nad Labem -

„Letošní rok byl hlavně pracovní. Podařilo se mi prosadit mnoho zákonných norem, s čímž jsem spokojena. Například přechod závislých lidí na metadonovou léčbu, zákony, které se týkají narovnání odvodů zdravotním pojišťovnám, zákon o hospodaření pojišťoven čeká na své schválení a podobně. Podařilo se také odkoupit pohledávky bývalých okresních nemocnic. Mohu říci, že jsem s těmito výsledky spokojena,“ uvedla ministryně.

Daří se jí prý i čelit kritice. „Díky svým postojům a opatřením, která chci prosadit, jsem se stala terčem útoků různých lobbistických skupin. Přesto neustoupím.

Dosud se totiž diskutovalo pouze o platech lékařů, ne o pacientech, péči a kvalitě péče o ně. Chci prosadit takové úspory, aby lidé za peníze, které do zdravotnictví odvádí, dostali více kvalitní péče,“ řekla Součková.

Na letošní Vánoce se prý ale obzvlášť těší. Celý rok totiž kvůli práci neměla čas téměř na nic jiného. A tak si o Vánocích chce užít klidu, odpočinout si, potěšit se s příbuznými, dcerou a jejím přítelem. „Zkrátka vynahradit sobě a ostatním to, co jsem po celý rok zanedbávala,“ uvedla Součková. K Vánocům si přeji hlavně klid, pohodu, zdraví a hodně síly do dalšího roku, protože ji budu potřebovat.

JIŘÍ DANÍČEK, Ústecký kraj, 22.12.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?