Delší dobu sloužil jen Bohumil Fišer

14. 1. 2009 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek má pomyslnou stříbrnou medaili. Ze všech porevolučních ministrů zdravotnictví vydržel totiž ve funkci dva roky, čtyři měsíce a osm dní (od 4. září 2006) a to mu vyneslo druhou příčku. Zlatou medaili stále drží bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD Bohumil Fišer, který byl ve funkci dva roky, pět měsíců a sedm dní...


Na třetím místě je bývalý ministr zdravotnictví ODS Luděk Rubáš, který byl ve funkci dva roky, tři měsíce a 19 dní.

„Není to měřítko, co kdo dokázal“

„Byly to doby, kdy ministři zdravotnictví neměli zcela jasnou představu, co dělat. Z tohoto pohledu je srovnání pouze o čase, a ne o tom, co ministr ve funkci dokázal,“ řekl Právu.

Dodal, že rekordmanem by byl až v první polovině února tohoto roku, kdy by překonal Fišerův rekord. Přesto byl ale velmi potěšen, jak dlouho ve své funkci vydržel.

„Jestliže já šlapu na paty rekordmanu Fišerovi, tak rozhodně odmítám se s ním srovnávat v objemu a výsledku práce. On byl ministr, který si užíval úspor a nic nečinil. Navíc výsledkem jeho činnosti bylo nové zadlužení českého zdravotnictví. Já jsem naopak symbolem toho, že slovo „dluh“ vymizelo ze slovníku zdravotnictví, a dokonce máme rezervy pro kritický rok 2009,“ řekl Julínek.

Václav Pergl, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?