Vlákno názorů k článku Dlouhotrvající kašel může značit závažný problém. Kdy vyhledat lékaře? od El - Dobrý den,chtěla jsem se zeptat:)Můj syn je třetí...

El (neregistrovaný)

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat:)Můj syn je třetí týden bez dudliku na noc a od te doby začal mít kašel vždycky jen v noci.Je možné to s tím mít spojené?Pres den nic a v noci kašle.Neumím si to nějak vysvětlit.Muže to byt alergie nebo nějaká psychika ze je už bez dudliku?Dekuji za vas nazor

Dobrý den, určitě je možné, že je to spojené s vysazením dudlíku. Při "dudlání" vzniká větší množství slin (až dvojnásobné), tudíž když jste mu dudlík přestala dávat, může mít pocit suchosti v ústech.
S tím souvisí i psychická stránka - bude mu zkrátka chvíli trvat, než si na to zvykne. Do té doby mu můžete dávat v noci trochu napít (klidně opakovaně), ať se mu zvlaží sliznice.
Nepíšete, kolik má syn let - sezónní alergie (pyl, traviny, ...) většinou vznikají až po 2. roce života. Pokud by to alergie byla, myslím si, že by měl nějaké příznaky i přes den.
Dle mého názoru to do několika dalších týdnů/měsíce přejde. V případě, že by to přetrvávalo, určitě navštivte praktického lékaře, který by doplnil potřebná vyšetření. Hezký den.