Do Chomutova se sjeli nevidomí a slabozrací s vodicími psy

18. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve dvou týdenních turnusech se vystřídá na 40 psů. "Cílem je, aby si psi pod dohledem čtyř instruktorů ze Střediska výcviku vodicích psů v Praze-Jinonicích zopakovali základní dovednosti a dovedli je k dokonalosti. Cvičíme zejména orientaci...


LITVÍNOV/CHOMUTOV - Nevidomí a slabozrací s vodicími psy z celé republiky se sjeli do Chomutova. Vyměňují si zde své zkušenosti a v několika disciplínách také předvedou dokonalou souhru se svými psy, řekla včera předsedkyně chomutovského klubu držitelů vodicích psů Ilona Vobrová.

Ve dvou týdenních turnusech se vystřídá na 40 psů. „Cílem je, aby si psi pod dohledem čtyř instruktorů ze Střediska výcviku vodicích psů v Praze-Jinonicích zopakovali základní dovednosti a dovedli je k dokonalosti. Cvičíme proto zejména orientaci v běžném městském provozu, například chůzi po krajnici,“ uvedla Vobrová.

Organizátoři připravili i bohatý doprovodný program. Účastníci setkání si mohou vyzkoušet se záchranáři slanění ze sedmimetrové stěny či jízdu na koni. K poslechu i tanci jim zahraje country kapela.

Pro nevidomé cvičí pražské středisko labradorské retrívry, křížence labradora a zlatého retrívra nebo přímo zlaté retrívry. Koupě psa, jeho ošetřování a několikaměsíční výcvik přijde na 190.000 korun. Náklady hradí stát.

V Chomutově mají k dispozici vodicí psi čtyři nevidomí. Jako poslední převzal labradorského retrívra Greca loni v květnu jednapadesátiletý Luboš Šindelář.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?