Do Klatov přijela ministerská kontrola

21. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Na klatovský okresní úřad přijela včera kontrola z ministerstva zdravotnictví kvůli nedávnému výběrovému řízení na ředitele Nemocnice s poliklinikou v Klatovech. "Jsou čtyři a pracují výhradně na okresním úřadě, nikoli tedy v nemocnici. Kdy skončí, zatím nevíme," uvedla Tamara Seidlová, vedoucí referátu zdravotnictví Okresního úřadu v Klatovech. O přešetření konkursního řízení...


Klatovy - z něhož jako nový ředitel nemocnice vzešel Kamil Kosturik, požádal ministra Bohumila Fišera poslanec Milan Ekert (ČSSD). Nebyl spokojen se způsobem obsazení výběrové komise ani s podobou inzerátu, jehož prostřednictvím byla o vyhlášení konkursu informována veřejnost.

K Ekertovým pochybnostem se po několika dnech přidali také členové Lékařského odborového klubu v Nemocnici s poliklinikou v Klatovech, kteří se rovněž dopisem obrátili na ministra Fišera.

Jak prohlásil tiskový mluvčí Otakar Černý, ministerstvo se k celé záležitosti vyjádří až po ukončení jejího šetření.

Kamil Kosturik je v současné době na dovolené. Před jejím zahájením však řekl, že proti zásahu ministerských úředníků nic nenamítá.

„V každém případě bych ale byl rád, kdyby se celá záležitost prošetřila co nejrychleji. Současná atmosféra k ničemu dobrému nevede,“ prohlásil ředitel nemocnice.

IVANA HARANTOVÁ, Plzeňský deník, 21.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?