Dočká se Tachov budovy polikliniky?

26. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V případě tachovské polikliniky se začíná blýskat na lepší časy. Více než čtyři roky stará záležitost by měla skončit do konce roku bezúplatným převodem budovy do majetku města...


TACHOV -

Město Tachov již více než čtyři roky žádá stát o bezúplatný převod budovy polikliniky do majetku města. Premiér Miloš Zeman tuto záležitost označil už před dvěma roky za banalitu, kterou slíbil vyřešit během jednoho týdne. Bohužel, zůstalo jen u slibů.

„V současné době je na ministerstvu zdravotnictví vše po administrativní stránce vyřešené a žádost spolu s dalšími byly postoupeny vládě. Vládní úředníci by měli do října zpracovat metodický postup, jak se má v podobných případech postupovat,“ informovala poslankyně Parlamentu ČR MUDr. Milada Emmerová během své víkendové návštěvy Tachova.

Plzeňská poslankyně, která zastává v parlamentu funkci místopředsedkyně výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, označila převod tachovské polikliniky jako jeden ze stěžejních úkolů, které v poslední době před ní stojí. „Pro Tachov je to velice důležité a potřebné zařízení, bez kterého se dnes neobejde žádné větší město. Z hlediska soustředěné péče má velký význam jak pro nemocné, tak pro lékaře,“ dodala Emmerová.

Město ale potřebuje mít jistotu před tím, než schválí svůj rozpočet pro příští rok. Do polikliniky totiž bude muset okamžitě investovat.

„Nejméně milion bude stát rekonstrukce střech, které jsou v dezolátním stavu. Bude třeba opravit propadající se podlahu dětského oddělení,“ vyjmenoval starosta Ladislav Macák nejnutnější investice. Zatím si poliklinika běžnou údržbu včetně výměny stoupaček hradí z vlastních prostředků. Do budoucna by město chtělo postavit nad traktem dětského oddělení nástavbu s byty pro lékárníka a lékaře.

Jan Švagr, Marie Podzimková, Tachovský deník, 26. 9. 2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?