Domažlice: lékaři smějí investovat

27. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Domažlické městské zastupitelstvo na svém posledním zasedání zamítlo návrh nového soukromého zdravotnického zařízení na majetkový vstup a záruku za jeho sedmimilionový úvěr. Na jednání vystoupili i lékaři domažlické nemocnice, kteří dali najevo své pochybnosti...


DOMAŽLICE - Městské zastupitelstvo na svém posledním zasedání zamítlo návrh nového soukromého zdravotnického zařízení na majetkový vstup a záruku za jeho sedmimilionový úvěr.

Na jednání vystoupili i lékaři domažlické nemocnice, kteří dali najevo své pochybnosti o tomto projektu. Na internetu však v Obchodním rejstříku figurují mezi společníky, kteří do subjektu investovali své peníze, také MUDr. M. Ferra, či MUDr. V. Šauer, tedy lékaři z nemocnice. Jak to tedy vlastně je?

„Souběh zaměstnání není povolen, a to z mnoha důvodů,“ říká ředitelka nemocnice Alena Výrutová. Zřejmě jde jen o zhodnocení peněz zúčastněnách lékařů. Na zasedání městského zastupitelstva také padla zmínka o tom, že vstup města do soukromého lékařského zařízení by prý ohrozil výstavbu nové nemocnice.

„V době kdy se jedná o částce, kterou bude nová nemocnice stát, by byl přinejmenším nevhodný vstup Domažlic do soukromého zdravotnického zařízení,“ vysvětlovala své stanovisko ředitelka nemocnice a starosta města Jan Látka se k tomu jinými slovy přidal.

Spolupráce mezi klinikou a nemocnicí není jistá. Jde o konkurenci v domažlickém zdravotnictví všeobecně, neboť podle lékařů již obory medicíny, které se chystají v novém institutu zřídit, vykonává ve městě několik privátních lékařů. Například gastroenterologii provádějí v okresním městě tři lékaři.

Václav Tauer, Domažlický deník, 27. 9. 2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?