Dosluhující vybavení vadí lékařům i sestrám

20. 8. 2009 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Dosluhující vybavení. Na to si podle slov hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka nejvíce stěžovali lékaři i zdravotní sestry během jeho návštěvy v Pardubické krajské nemocnici. "Ta byla čtvrtou v pořadí, kam hejtman zamířil na inspekční cestu," uvedla tisková mluvčí Pardubického kraje Magdalena Navrátilová...


„Pardubickou nemocnici čeká nelehký úkol. Současná opatření vedení nemocnice směřují k tomu, aby se stabilizoval střední personál, což se daří i díky Pardubickému kraji, který vyčlenil na mzdy zdravotnických pracovníků téměř 100 milionů korun,“ prohlásil Radko Martínek.

„Vyřazením pardubického trauma centra ze sítě špičkových pracovišť ovšem zmrazilo ministerstvo zdravotnictví naděje na získání tolik potřebných 80 milionů korun z evropských fondů, které byly určeny na modernizaci, “ nechal se slyšet hejtman.

Ten získal základní představu o reálném stavu krajského zařízení s pěti klinikami a pětatřiceti odděleními, přestože si nestihl rozsáhlý areál se sedmadvaceti budovami během jednoho dne prohlédnout celý. Do nemocnice zavítá proto ještě v říjnu.

Nyní se seznámil s plánovanou rekonstrukcí radiodiagnostického oddělení, se záměry rozvoje chirurgické kliniky a s požadavky na obnovu infekčního, plicního nebo dětského oddělení. Výměna a nákup nových přístrojů si kromě nemalé finanční částky vyžádají i stavební úpravy. „Systém musí být stabilní, abychom dokázali nabídnout erudovaným odborníkům odpovídající podmínky a jasná pravidla profesního postupu. Naším cílem je rovněž navrátit do pardubické nemocnice lukrativní obory, které jsou pro ekonomiku a bezpečnost pacientů rozhodující,“ sdělil hejtman svou představu, jakým směrem by se mělo krajské zařízení rozvíjet.

Tomáš Dvořák, Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?