Dotaci pro nemocnici chebští zastupitelé zatím odložili

28. 4. 2009 9:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Chebská radnice zatím odložila rozhodnutí o každoroční dotaci pro krajskou nemocnici v Chebu. Jednak musí sama šetřit, ale i proto, že žádost nemocnice je tentokrát vyšší než v minulých letech, řekl ČTK místostarosta Miroslav Plevný...


Nemocnice letos žádá o 7,7 milionu korun na přístrojové vybavení. V minulých letech město dávalo nemocnici kolem tří milionů, uvedl Plevný. V loňském roce například za peníze města koupila nemocnice v Chebu, která je součástí Karlovarské krajské nemocnice a. s., nové postele a vybavení pokojů.

Zastupitelé si od nemocnice vyžádali doplňující podklady. „Chceme vědět, které z přístrojů mají prioritu. V případě, že bychom v městském rozpočtu nenašli celou požadovanou částku, chceme vědět, kolik by bylo potřeba na ty nejdůležitější přístroje,“ uvedl Plevný.

K dotaci pro nemocnici se město vrátí zřejmě za několik měsíců. Svou roli při rozhodování může hrát i nová strategie krajského zdravotnictví, kterou vedení kraje chce předložit na konci května k diskuzi. Podle krajské radní Bereniky Podzemské ve všech svých variantách počítá se zachováním chebské nemocnice, byť třeba jen se základními obory. Jak ale podotkl chebský místostarosta Michal Pospíšil, slibů, že nebude nemocnice rušena, už v Chebu slyšeli mnoho.

Krajskou nemocnici podporuje Cheb, ač není zřizovatelem, dlouhodobě, obvykle několika miliony ročně. Podobně se chová k místní nemocnici i město Sokolov, které každý rok dávalo nemocnici zhruba dva miliony korun. Ale i tam se letos nemocnice bude zřejmě muset smířit s nižší dotací od města. Zastupitelé mimořádně rozhodli o tom, že dají na úkor nemocnice jeden milion korun hokejistům HC Baníku, kteří po dobu rekonstrukce zimního stadionu musí trénovat a hrát jinde.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?