Dr.Max převzal o víkendu lékárny sítě Novolékárna

4. 11. 2014 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Česká lékárna holding (ČLH), která provozuje lékárny Dr. Max, převzala od soboty jedenáct lékáren sítě Novolékárna. Díky akvizici si síť Dr. Max upevnila postavení jedničky na českém trhu, nyní vlastní celkem 357 lékáren.


ČTK o tom informoval mluvčí ČLH Michal Petrov.

ČLH se na koupi stoprocentních podílů dvou ze tří provozovatelů Novolékáren, firem Novopharm a EKO Apotéka, dohodla s litevskou společností New Pharma CEE.

Cenu transakce společnosti nezveřejnily.

Díky akvizici si síť Dr. Max upevnila postavení jedničky na českém trhu, nyní vlastní celkem 357 lékáren. Podle finančního ředitele ČLH Pavla Hoffmanna se na transakci pracovalo od začátku letošního roku.

Pobočky sítě Novolékárna fungují zejména v rámci nákupních center Albert, Globus a Kaufland. „Na podobných místech už napříč republikou působíme, a jsme rádi, že můžeme své služby rozšířit i do jiných lokalit,“ uvedl provozní ředitel ČLH David Mendl. ČLH uvedl, že akvizice se týká všech mimopražských poboček sítě.

Novolékárna má po dvou pobočkách v Brně a Orlové, jednu provozuje v Domažlicích, Chomutově, Jablonci nad Nisou, Liberci, Pardubicích, Trmicích a Třebíči. Převzetí se podle Petrova naopak netýká dvou pražských Novolékáren, které jsou v obchodním centru Krakov a v Hloubětíně. Ty zůstávají ve vlastnictví společnosti New Pharma CEE.

Česká lékárna holding je součástí investiční skupiny Penta. Lékárny Dr. Max má vedle České republiky také na Slovensku a v Polsku. Holding v minulosti převzal například také desítky lékáren Lloyds. V loňském roce podle své výroční zprávy zvýšil tržby o víc než sedm procent na 12,4 miliardy korun a vykázal čistý zisk 9,3 milionu Kč.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?