Dříve napjatá situace v nemocnici v Boskovicích se stabilizovala

14. 4. 2010 8:34
přidejte názor
Autor: Redakce
Situace v nemocnici v Boskovicích na Blanensku se stabilizovala. V uplynulých dnech přitom část jejích lékařů hrozila hromadnou výpovědí poté, co radnice odvolala jednatele nemocnice Jaroslava Černého.


Město nakonec rozhodlo, že bude pro zdravotnické zařízení dělat externího konzultanta. Problémy už pominuly, řekl ČTK mluvčí radnice Jaroslav Parma. Protesty utichly, Černý pomáhá nemocnici s uzavíráním smluv mezi zařízením a zdravotními pojišťovnami.

Černý byl z funkce odvolán za to, že jej soud v únoru potřetí potrestal podmínkou za zneužívání informací v obchodním styku. Rozsudek je ale nepravomocný. Černý vinu popírá. Podle radních vázla i komunikace mezi ním a městem.

Boskovická nemocnice je plně v majetku města. Jde o největší zdravotnické zařízení v severní části Jihomoravského kraje, které patří do sítě jeho páteřních nemocnic.

Černého odvolala městská rada, která tvoří její valnou hromadu. V čele nemocnice nyní stojí starosta. Do dvou měsíců chce najít nového jednatele.

Hlavním důvodem pro odvolání bylo to, že soud Černého v únoru potrestal už potřetí podmínkou, půlmilionovou pokutou a pětiletým zákazem činnosti. Odsoudil jej za zneužívání informací v obchodním styku.

Podle obžaloby se jej dopustil, když před lety vedl nemocnici svaté Zdislavy v severomoravských Mošticích. Podle spisu přišla Černého vinou tato nemocnice o asi milion korun. Proti verdiktu podal odvolání.

Boskovická nemocnice zajišťuje péči pro zhruba 75.000 obyvatel střední a severní části Blanenska. Postupně se modernizuje. Loni v létě otevřela svoji novou multioborovou jednotku intenzivní péče za 40 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?