E-detailing ve farmacii: efektivní cesta k odborným informacím

28. 11. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým způsobem, jak efektivně a rychle získávat aktuální informace o lécích je e-detailing. Jedná se o interaktivní lékovou prezentaci vybraných léků, určenou pro odbornou veřejnost...


která je umístěna na internetu.

V porovnání s klasickými zdroji získávání takových informací (literatura, zástupci farma-firem), jsou informace obsažené v e-detailingových prezentacích v přehledné formě, dostupné 24 hodin denně a v době i rozsahu, které si uživatel zvolí sám.

Systém nabízí, kromě krátkého představení zvoleného léku, úplnou lékovou informaci, přehled úhrad zdravotních pojišťoven, odkazy na příslušnou literaturu a možnost vyhledání lékových interakcí.

Další možností je přímý e-mailový kontakt s výrobcem a jeho marketingovým zastoupení s možností objednání informačních materiálů o léku v tištěné podobě nebo dohodnutí návštěvy firemního zástupce v ordinaci.

Samostatný modul nabízí servis, který farmaceutická společnost poskytuje lékaři pro jednodušší práci s pacientem. Informační brožurky a léčebná doporučení pro pacienty si lékař může prohlédnout v elektronické podobě a v případě zájmu jedním kliknutím myši zvolené množství objednat.

Na otázky související s lékem nebo léčbou je možné vyhledat si odpověď podle klíčových slov nebo zaslat dotaz některému z odborníků.

Několik takových systémů funguje již delší dobu ve Spojených státech. Průzkumy uvádějí, že jejich obliba stále roste. Uživatelé oceňují hlavně rychlost a úsporu času při získávání nových informací.

Edetailing zástupce farmaceutických společností v budoucnu jistě nenahradí, může ale výrazně zkrátit čas určený pro jejich návštěvy v ordinacích lékařů.

V České republice je možno navštívit tento typ prezentace na stránkách projektu Ordinace.cz na adrese http://www.ordinace.cz/edetailing/edetailing_1.php.

(PR materiál)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?