E-learningové vzdělávání podporují obě největší profesní organizace sester v ČR

9. 6. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
K povzbudivé zprávě o navýšení kreditního ohodnocení ze strany POUZ ČMS, o kterém jsme informovali v předchozím sdělení, přibyla další - díky dobré spolupráci s Českou asociací sester mají její členky na portálu www.eunio.cz snížen aktivační poplatek o 100 Kč.


Novinky tohoto měsíce

Právě v jarním období začíná stoupat nebezpečí infekčních nákaz přenášených hmyzem. Zařazení nové lekce tedy není náhodné. Autorský tým z 1. infekční kliniky 2. LF UK a FN Na Bulovce vytvořil velmi instruktivní studijní text, jehož hlavní předností je přehlednost praktických doporučení. Spolupráce dvou lékařek, doc. MUDr. Vilmy Marešové a as. MUDr. Dity Smíškové, a staniční sestry Markéty Böhmové se tedy osvědčila i jako vhodný model pro tvorbu dalších lekcí.

Kliknutím na náhled se zobrazí plná velikost obrázku!

Klíšťata jako vektor přenosu několika onemocnění

Přestože tito nenápadní „upírci“ mohou svým přisátím způsobit vznik více chorob, autorky se zaměřily pouze na dvě, které jsou nejčastější a mohou být provázeny postižením centrálního nervového systému (CNS): klíšťovou encefalitidu a 2. a 3. fázi onemocnění lymeskou borreliózou. Jaké jsou projevy nehnisavého zánětu? Jak správně přečíst nález a odvodit typ zánětu? Jaká jsou specifika ošetřování nemocných s neuroinfekcemi? Na tyto a další otázky naleznete v lekci odpovědi, často doplněné schématy a ilustrativními obrázky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?