Efektivnější edukace pacientů

11. 11. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Virtuální ordinace je projekt, který lékařům nabízí efektivní způsoby komunikace s pacienty, a umožňuje jim tak zvyšovat kvalitu poskytované péče a efektivitu provozu vlastní ordinace...


(http://www.ordinace.cz/info/lekari_zdn.php).

Agentura Harris Interactive zkoumala, co dělají američtí e-pacienti s informacemi o zdraví, které naleznou na internetu. Výsledky jsou velmi zajímavé:

- 38 procent diskutuje informace se svým lékařem,

- 23 procent začne užívat volně prodejný lék,

- 14 procent požádá lékaře o předepsání preskripčního léku,

- 14 procent se objedná k lékaři,

- 9 procent zahájí alternativní léčbu.

Zájem pacientů o informace týkající se zdraví a léčby jejich nemocí neustále stoupá také v České republice. Lékařům se v poslední době nabízí možnost vychovávat si své pacienty k postupnému využívání vlastních internetových stránek za účelem jejich edukace.

Lékař má tak možnost odlehčit si od opakovaného vysvětlování témat spojených s léčbou pacientů, která by mohla být jinak lehce dostupná na stránkách lékaře. Pacient nalezne důležité informace v dobu jemu nejvhodnější a s garancí kvality, na kterou je u svého lékaře zvyklý. Využije-li zároveň on-line poradny lékaře, ušetří tak času potřebného k návštěvě lékaře.

Pro lékaře je publikování materiálů na vlastních stránkách jednoduché. Může využít asistence podpory týmu Ordinace.cz, nebo tak učinit sám přes webové rozhraní.

Ordinace.cz si klade za cíl poskytovat lékařům široký servis při realizaci jejich potřeb v oblasti Internetu.

Více informací o Virtuální ordinaci lékaře na http://www.ordinace.cz/info/lekari_zdn.php

(PR)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?