Ekonom: Linet získal největší zakázku na trhu v USA za 48 mil. Kč

26. 1. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Výrobce zdravotních lůžek a další zdravotnické techniky Linet vyhrála tendr pro řetěz nemocnic Resurrection Health Care Chicago v USA. Kontrakt na tři roky představuje 2,5 milionu dolarů (téměř 48 milionů korun), společnost dodá více než 700 nemocničních a pečovatelských lůžek, z nich prvních 400 dodá už letos. Informuje o tom čtvrteční vydání týdeníku Ekonom, podle něhož jde o největší firemní úspěch v USA.


„Je to pro nás dosud největší zakázka na americkém trhu. Navíc jsme ji získali v Chicagu, kde sídlí největší konkurent a lídr trhu společnost Hill-Rom,“ uvedl pro týdeník Ekonom majitel Linetu Zbyněk Frolík. Zakázka je o to atraktivnější, že evropské trhy hlásí třicetiprocentní propad.

První kontrakt ve Spojených státech, který zahrnoval 300 lůžek pro síť nemocnic Baptist Healthcare na Floridě, firma získala loni a podle týdeníku se jí podařilo uchytit na trhu natolik, že letos plánuje dodat do USA zboží za celkem sedm milionů dolarů a příští rok za 15 milionů. „Dává nám to vysokou míru jistoty, že naše produkty jsou konkurenceschopné na nejrozvinutějším trhu,“ dodal Frolík.

Linet patří v oboru nemocničních lůžek mezi čtyři největší společnosti na světě. Ročně se v závodě v Želevčicích u Slaného vyrobí přes 40.000 lůžek, dále sortiment matrací, pacientských stolků a zdravotnického nábytku. Konsolidované výnosy skupiny Linet v obchodním roce 2009/10 přesáhly 1,94 miliardy korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?