Elektronická dokumentace pro záchranáře bude stát 37 milionů

30. 1. 2017 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Pořízení systému pro elektronické zpracování zdravotnické dokumentace pro pražské zdravotníky bude stát 37,2 milionů korun. V ceně je také čtyřletá provozní podpora. Veřejnou zakázku získala firma Your System.


V současné době lékaři a záchranáři vyplňují dva formuláře v papírové podobě, jeden předají spolu s pacientem nemocnici, druhý se archivuje na záchrance. Poté ještě vyplní výjezd do účtovacího programu pro zdravotní pojišťovny. Nově by měli všechno vyplňovat jednou, do tabletu nebo notebooku.

„Bohužel nestačí naši práci jen vykonávat, ale nezbytnou součástí je dokumentovat naši činnost. Administrativní zátěž, která je k práci záchranářů ještě přičtena, je na hraně jejich akceptovatelnosti a je to sledované i odborovou organizací,“ uvedl loni v dubnu ředitel záchranky Petr Kolouch. Ve zkušebním provozu měl být systém už od podzimu.

Praha tak chce podle Koloucha dohnat záchranné služby v jiných krajích, kde si podobné systémy pořídily za peníze z evropských fondů. Na ty ale Praha nedosáhne, záchranka je tak bude platit z vlastního rozpočtu, potažmo z příspěvku města.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?