Engel se může vrátit, Zeman mu nabízí zpět místo

17. 3. 2011 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Odborář Martin Engel by se mohl znovu vrátit na své místo do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Vedení mu zhruba po měsíci odebrané místo nabízí zpět. Engel se ale „rozhodně vracet nehodlá.“


Martin Engel se stal nakonec jednou z mála „obětí“ akce Děkujeme, odcházíme. Právě šéfovi LOKu vedení vinohradské nemocnice odmítlo stáhnout výpověď, tvrdilo, že jeho pozice je již obsazena.

Již tehdy se na adresu ředitele Marka Zemana snesla vlna kritiky s tím, že se jedná jen o vyřizování účtů. Spekulovalo se, že žádnou adekvátní náhradu nemocnice nenašla.

Jak to opravdu bylo jasné není, ještě nedávno ale rozhodně místo volné bylo. Vedení ho totiž nabídlo zpět Engelovi. V dopise ze 3.3. mu píše, že je místo volné. Engel se ale do nemocnice pod vedením současného managementu vrátit nehodlá.

„Já jsem byl celou dobu přesvědčen, že to místo je volné a dokud tam tito lidé budou , tak tam nepůjdu. Do kolektivu bych se rád vrátil, ale ne, k těmto lidem. Nejsem malý kluk, který by byl zvyklý na tyto způsoby jednání. Nedokážu si představit, že bych se k někomu takto choval a ještě mu pak psal dopis, aby se vrátil,“ uvedl pro Zdraví.Euro.cz Engel.

To komentovat nebudeme

Proč vedení tedy neumožnilo Engelovi stáhnout výpověď se ale zřejmě nedozvíme. Nemocnice totiž odmítá cokoliv komentovat. „Mohu vám jen potvrdit, že pan Engel již není naším zaměstnancem, více se k tomu vyjadřovat nebudeme,“ uvedla pro Zdraví.Euro.cz tisková mluvčí „Vinohrad“ Jana Jelínková.

To podle Engela jen nasvědčuje tomu, že místo skutečně obsazené nebylo. „Nejdříve to měla být studentka, která státnice dělala až koncem února, poté lékařka s minimální praxí, která netušila, že je to místo po mě. Když to zjistila, odmítla ho,“ doplnil Martin Engel.

Podle něj bylo jednání Zemana na politickou objednávku. „Moje hrdost je natolik vysoká, že se tam rozhodně vracet nebudu, to není můj styl,“ uzavřel komentář Engel.

Engel placeným odborářem

Engel se mezitím stal placeným šéfem Lékařského odborového klubu. Zde dostává stejnou mzdu jako v nemocnici.

Kontakt s medicínou si ale chce udržet, v současné době tedy hledá vhodné uplatnění na částečný úvazek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?