Fakultní nemocnice očekává první významnou splátku VZP

27. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice Olomouc očekává první významnou splátku od VZP, která největšímu zdravotnickému zařízení v kraji momentálně dluží 200 milionů korun. "Splátku ve výši několika desítek milionů bychom měli dostat brzy," uvedl ředitel nemocnice Jaroslav Vomáčka...


Olomouc - Fakultní nemocnice Olomouc (FNO) očekává první významnou splátku od Všeobecné zdravotní pojišťovny, která největšímu zdravotnickému zařízení v kraji momentálně dluží 200 milionů korun. „Splátku ve výši několika desítek milionů bychom měli dostat brzy ,“uvedl ředitel FNO Jaroslav Vomáčka.

Nemocnice by se tak podle něj mohla obejít bez dalšího dvacetimilionového úvěru, o kterém uvažovala, aby zlepšila svou platební schopnost vůči dodavatelům. Půjčka ve výši 30 milionů korun, která má být použita především na mzdy zaměstnanců a na provozní náklady, už je však dohodnuta.

„K podpisu smlouvy s ČSOB mělo dojít v pátek, termín jsme odsunuli na konec října,“sdělil Vomáčka.

„Úvěr je sice nákladný, ale podmínky jsou vcelku rozumné,“doplnil. Komplikovaná finanční situace FNO se prý do péče o pacienty nijak nepromítla, nepříjemně však zaměstnává management nemocnice. „Místo toho, abychom činili koncepční kroky, musíme hasit požáry,“ posteskl si Vomáčka.

Olomoucký den, 25.10.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?