Fakultní nemocnice otevře mateřskou školu

2. 6. 2009 9:30
přidejte názor
Autor: Redakce
"Mateřská škola by měla být umístěna ve dvou z nich. Ještě předtím však bude muset proběhnout nezbytná rekonstrukce, která si vyžádá náklady zhruba 16 miliónů korun. O dotaci na investici jsme požádali ministerstvo zdravotnictví," řekl Právu mluvčí nemocnice Egon Havrlant...


Fakultní nemocnice v Olomouci chystá otevření mateřské školy pro děti svých zaměstnanců.

Kromě nich má sloužit i dalším dětem z Olomouce. Fungovat bude na Karafiátově ulici, kde nemocnice vlastní tři pavilóny.

„Mateřská škola by měla být umístěna ve dvou z nich. Ještě předtím však bude muset proběhnout nezbytná rekonstrukce, která si vyžádá náklady zhruba 16 miliónů korun. O dotaci na investici jsme požádali ministerstvo zdravotnictví,“ řekl Právu mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Mateřská škola má mít podle něj kapacitu 100 dětí, z nichž polovina by byly děti zaměstnanců, zbytek by pak zaplnily další děti z Olomouce, jejíž magistrát by také hradil provoz zařízení. Podle Havrlanta by mateřská škola mohla být otevřena nejdříve v únoru příštího roku.

„Termín však jistý není, záleží na tom, zda se podaří včas dořešit financování investice,“ poznamenal Havrlant.

Na Karafiátově ulici fungovala mateřská škola i v minulosti. Před několika lety však byla zrušena kvůli nedostatku dětí. Nyní má nemocnice zájem ji znovu otevřít.

„Uskutečnil se průzkum zájmu o ni mezi našimi zaměstnanci, který ukázal, že převyšuje uvažovanou kapacitu. Zřízením mateřské školy chceme předejít možnému nedostatku personálu, a to zejména v ošetřovatelství. Řada sester je na mateřské dovolené a mohly se díky školce dříve vrátit do práce,“ dodal mluvčí.

Miloslav Hradil, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?