Fakultní nemocnice stále neoperuje

15. 8. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zásoby krve ve Fakultní nemocnici Plzeň se pomalu zvyšují, stále však nejsou dostatečné, a tak lékaři provádějí pouze akutní operační výkony. Pozastavení plánovaných a neakutních operací trvá...


Plzeň - „Nejhorší byla situace v úterý, kdy přišlo na transfuzní stanici jen 26 dárců proti obvyklým sedmdesáti. Včera už byla situace lepší, jen za dopoledne se dostavilo čtyřicet lidí. Uvítáme i další, především dárce s krevní skupinou nula Rh negativní,“ říká mluvčí nemocnice Renata Veselá.

Už od pondělka plzeňská fakultní nemocnice omezila meziměstské převozy pacientů a zvýšila objednávky zdravotnického materiálu. Podle slov mluvčí zatím v souvislosti s povodní zaregistrovali jen několik lehčích úrazů.

Možná už zítra nebo až v pondělí začne přijímat pacienty poliklinika na Denisově nábřeží. Objekt musel být v úterý kvůli stoleté vodě evakuován.

Jak včera uvedla Zdena Brabcová z odboru zdravotnictví a sociálních věcí plzeňského magistrátu, voda zatopila rentgeny, rehabilitace a lékárnu. Ze zaplavených prostor hasiči stále odčerpávají vodu.

„Náhradní péče je zajištěna ve fakultní nemocnici, zubní oddělení přebírá Purkyňův pavilon,“ řekla Brabcová. O situaci i náhradním řešení informoval Plzeňany krizový štáb.

Na Americké třídě je uzavřena lékárna Čtyřlístek a dále lékárna U Kodetů na Klatovské třídě 14. První z nich by měla otevřít během zítřka nebo pondělka. Ostatní lékárny jsou v provozu.

(ši), (gj), Plzeňský deník, 15.8.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?