Fakultní nemocnici chybějí peníze a musí propouštět

11. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
O 90 akutních lůžek a o čtyři sta zaměstnanců méně. To jsou první limity redukce, s níž počítá v nejbližší budoucnosti Fakultní nemocnice Brno. "Včera jsme předali zástupcům odborových organizací písemné oznámení o hromadném propouštění," uvedl ředitel nemocnice Jan Burian...


Brno - O 90 akutních lůžek a o čtyři sta zaměstnanců méně. To jsou první limity redukce, s níž počítá v nejbližší budoucnosti Fakultní nemocnice Brno.

„Včera jsme předali zástupcům odborových organizací písemné oznámení o hromadném propouštění. Sejdeme se opět v druhé polovině října, kdy naše jednotlivá pracoviště předloží představy o své další strategii,“ uvedl ředitel FN Brno Jan Burian.

Zástupci odborářů oznámením vedení nemocnice zaskočeni nebyli. „Víme, jaká je situace,“ uvedla předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ve FN Brno Marie Hrdinková.

Důvodem snižování lůžkového fondu a propouštění zaměstnanců největšího zdravotnického zařízení na jižní Moravě je podle jeho ředitele současný způsob financování nemocniční péče a nedostačující výše záloh zdravotních pojišťoven

Moravskoslezský deník, 11.09.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?