Firemní školka i hlídání dětí pro sestry z FTN

2. 9. 2009 6:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Díky školce se nám daří udržet sestry, které u nás již pracují. Například po mateřské dovolené neodcházejí a opět se vracejí k nám do práce právě proto, že mají možnost využít tento nadstandardní zaměstnanecký bonus“, pochvaluje si náměstkyně ředitele a hlavní sestra...


1.září zahájila provoz firemní školka Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou. Významně tak přispívá ke stabilizaci počtu zdravotních sester v této nemocnici.

Nedávná rekonstrukce zvýšila kapacitu školky na 44 dětí, otevřeno je již od 6 hodin ráno. Vedení nemocnice považuje školku za důležitý prostředek ke stabilizaci počtu sester.

„Díky školce se nám daří udržet sestry, které u nás již pracují. Například po mateřské dovolené neodcházejí a opět se vracejí k nám do práce právě proto, že mají možnost využít tento nadstandardní zaměstnanecký bonus“, pochvaluje si náměstkyně ředitele a hlavní sestra Mgr. Lenka Hejzlarová.

Podle ní nemocnice vychází vstříc i sestřičkám, které kvůli nočním směnám potřebují hlídání pro děti v noci. Tuto službu zajišťuje Pediatrická klinika FTN.

„ Pro děti je připraven pokoj, ve kterém je televize, video, hračky i knížky, ze kterých může pověřená sestra číst pohádky“, popisuje vrchní sestra Pediatrické kliniky Petra Camprová.

Sestřička, která má noční službu od 18 do 6 hodin ráno, může předat dítě do „noční školky“ před službou v 17 hodin a ráno po službě si ho zase vyzvednout.

Děti se ve školce rozhodně nudit nebudou. Připraven je např. hudební kroužek, angličtina pro nejmenší a nechybí logopedická péče. Otevřeno je již od 6 hodin ráno.

„V případě zájmu sestřiček by bylo možné v některých dnech prodloužit provozní dobu třeba i do 8 hodin večer, diskusi o této možnosti zahájíme už v příštích dnech“, uzavírá ředitelka školky, PeDr. Iva Křivánková.

(oma), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?