GE Medical Systems se pouští do projektu digitální nemocnice

12. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Americká společnost GE Medical Systems se pustila do projektu plně digitální nemocnice. Firma si od tohoto kroku slibuje nejen snížení nákladů, ale i zlepšení péče o pacienty.


SAN DIEGO-

Nový projekt má mimo jiné odstranit i většinu náhodných chyb, k nimž čas od času dochází.

„Lepší výsledky u pacientů a lepší produktivita sníží náklady na zdravotní péči, ne naopak,“ podotkl prezident společnosti Joe Hogan. GE Medical Systems tvoří součást průmyslového konglomerátu General Electric.

Odborníci už poskytovatele zdravotní péče delší dobu vedou ktomu, aby záznamy o pacientech a výsledky jejich testů dávali do počítačů.

Podle nich se tak budou schopni vyhnout chybám, k nimž dochází z důvodu neúplných informací o pacientech, píše agentura Reuters.

První plně digitalizovaná nemocnice v USA

GE Medical Systems je partnerskou firmou nemocnice Indiana Heart Hospital v Indianapolis, která byla otevřena v pondělí. Toto zdravotnické zařízení je v USA první, které se může pochlubit plnou digitalizací. GE Medical Systems upozorňuje také na skutečnost, že to bude zajímavý trh.

Prototyp nemocnice s kapacitou 88 lůžek mimo jiné disponuje pokročilými počítačovými systémy, které informace o pacientech shromažďují do jednoho centra a pak vyhodnocují.

Pro GE je snaha proniknout na nový trh velmi důležitá, protože se snaží ozdravit svou činnost a soustředit se na hlavní aktivity.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?