Genzyme General Corp. slibuje vysoké zisky

31. 10. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Genzyme patří mezi přední biotechnologické firmy, zabývající se výzkumem a výrobou léků zaměřených především na léčbu genetických chorob...


Po pádu technologických akcií se zraky analytiků začaly upírat k biotechnologii. Tento obor podle jejich mínění slibuje vysoké zisky. Do kategorie ostře sledovaných titulů se tak dostala i společnost Genzyme. Ta patří mezi přední biotechnologické firmy, zabývající se výzkumem a výrobou léků zaměřených především na léčbu genetických chorob. Genzyme se věnuje také výrobě diagnostických a terapeutických přístrojů, určených jak obecné medicíně, tak i plastické chirurgii.

Výrazné zisky si společnost slibuje od nového léku Febrazyme, jenž léčí vzácnou Fabryho chorobu. Po nezbytném schválení tohoto léku americkým Úřadem pro léky a potraviny (FDA), jež se dá očekávat do tří měsíců, by Genzyme měl získat na prodejích 800 miliónů USD v období čtyř let. Genzyme se obchoduje pod symbolem GENZ, na newyorském NASDAQ. I přes výrazné posílení tohoto titulu v posledních týdnech, z 45 US dolarů na současných 54, zůstává titul nadále atraktivní.

Biotechnologické tituly by měly výrazně posilovat. Snaha FDA schvalovat kvalitní léky, a zejména zájmem Wall Streetu investovat do společností zdravotnického sektoru tyto tendence posiluje. Předpokládá se, že biotechnologické společnosti mohou přinést lepší zhodnocení než index S&P 500.

David Marášek, ředitel společnosti AIB, Hospodářské noviny, 31.10.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?