GML volilo nové předsednictvo, Hampel svůj post obhájil

19. 10. 2010 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Grémium majitelů lékáren na své valné hromadě rozhodovalo o novém představenstvu. Dosavadní předseda Marek Hampel svůj post nakonec obhájil. Zasedání rozhodlo i o některých změnách ve stanovách sdružení. Nově například zavádí termín „člena čekatele“.


Právě volba nového představenstva byla hlavním úkolem 15. valné hromady. Na příští dva roky svou funkci obhájil dosavadní předseda Marek Hampel.

Zvoleni byli i místopředsedové, a to Petr Krpálek a Miroslav Linhart. Volbou prošli také oblastní zástupkyně a zástupci GML.

„Je povinností všech majitelů lékáren, kteří cítí zodpovědnost nejen za budoucnost svých lékáren a veřejného lékárenství obecně, ale také za profesní budoucnost svých zaměstnanců, aby se aktivně zapojili do diskuse, kterou vedou představitelé Grémia s představiteli Ministerstva zdravotnictví, zdravotnickými experty politických stran, členy parlamentních výborů a zástupci SÚKL a zdravotních pojišťoven. Teď rozhodně není čas na odevzdanou rezignaci,“ prohlásil znovuzvolený předseda představenstva GML Marek Hampel.

Člen „čekatel“

Účastníci valné hromady se jednomyslně shodli na cílech, o jejichž dosažení by měli představitelé GML v následujícím období usilovat, jsou to především: transparentní cenotvorba a předvídatelný doplatek pro pacienta a vyčlenění konkrétní finanční částky z prostředků veřejného zdravotního pojištění pro segment lékárenství.

Valná hromada schválila také několik změn ve stanovách sdružení, z nichž pravděpodobně nejvýznamnější bude možnost stát se členem GML jako „člen pozorovatel“ pro všechny zájemce o činnost GML a „člen čekatel“, pro lékárníky, kteří zatím neprovozují vlastní lékárnu, ale měli by o to v budoucnosti zájem.

Lékárníci si pochvalují diskusi s ministerstvem

Grémium na své valné hromadě několikrát zdůraznilo, že jednání se současným ministerstvem je téměř bezchybné a na velmi dobré úrovni.

„Vzhledem k tomu, že ve vedení České lékárnické komory jsou provozovatelé veřejných lékáren zastoupeni ve výrazné menšině a že se tento fakt stále zřetelněji projevuje v činnosti ČLnK, je dnes Grémium majitelů lékáren jedinou institucí, která je schopná sjednotit a zastupovat zájmy početné skupiny provozovatelů privátních lékáren a jejich zaměstnanců. Tomu také odpovídá – a to je třeba seriózně konstatovat – prostor, který současný tým ministra Hegera jednáním s představiteli GML poskytuje,“ doplnil místopředseda představenstva GML Petr Krpálek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?