Heger dále rozšiřuje svůj tým, nastoupí krajský ředitel VZP

31. 8. 2010 8:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový tým ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP O9) bude brzy kompletní. Jako náměstek pro ekonomiku a zdravotní pojištění nastoupí na ministerstvo od 20. září nestraník Petr Nosek který vede středočeskou krajskou pobočku Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP).


Informaci o novém náměstkovi přinesl server Lidovky.cz. Ministr s Noskem již dříve spolupracoval, často s ní komunikoval ze své pozice ředitele FN Hradec Králové.

„Vybral jsem si ho sám bez nějakých politických konotací,“ uvedl ministr. Nosek nastupuje jako náměstek pro ekonomiku ve chvíli, kdy se pro příští rok očekává ve zdravotnictví propad 10 miliard korun.

Z toho pět miliard by chtěl ministr najít v rezervách systému. „Máme tu ekonomický vývoj, na který musíme reagovat. Musíme najít cestu, jak přežít období kdy prostředky zrovna nepřibývají. Prognóza na příští rok nevypadá optimisticky. Musíme se připravit na různé scénáře,“ reagoval pro Lidové noviny Nosek.

Další změny ministr nevyloučil

Ministr si jako prvního náměstka vybral Vladimíra Pavelku, kterého mu navrhla TOP 09. Zdravotně-sociální oblast a projekty elektronizace zdravotnictví má nově na starosti předseda Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Jiří Schlanger.

Na ministerstvu zůstala náměstkyně Markéta Hellerová, která přišla s bývalým ministrem Tomášem Julínkem, náměstek pro legislativu Martin Plíšek a hlavní hygienik Michael Vít. Na konci září tak bude mít ministerstvo zdravotnictví šest náměstků. Další změny ale Heger nevyloučil, informoval server.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?