Hejtman Čunek navrhne prodej areálu zlínské nemocnice městu Zlínu

3. 6. 2020 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) chce krajské radě navrhnout, aby areál Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně koupilo město Zlín. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová. Kraj chce postavit novu nemocnici na opačném konci krajského města ve Zlíně-Malenovicích, již delší dobu s městem řeší využití dosavadního nemocničního areálu.


Kraj se s městem domluvil, že na využití areálu vznikne urbanistická koncepce. Kraj i město vyberou po dvou subjektech, se kterými se bude jednat o zpracování urbanistické koncepce. Na kraji se včera prezentovaly návrhy architektonické kanceláře Arch.Design a Casua, které objednal kraj. Obsahovaly prostor pro bydlení, zázemí pro sociální služby, kavárny, kanceláře, sportoviště nebo vysokoškolské koleje, ale i další návrhy.

"Jak jsem dnes viděl představené návrhy využití areálu KNTB, má toto území velký potenciál pro budoucí využití. Proto by bylo nejlepší, aby se město Zlín v rozvoji tohoto území angažovalo samo a odkoupilo si areál, aby zde mohlo dle požadavků občanů města Zlína připravit toto území pro jeho rozvoj a využití," uvedl Čunek. Areál je v majetku nemocnice, jejímž zřizovatelem je kraj.

Nová nemocnice by podle hejtmana měla stát osm miliard korun, kraj na ni našetří čtyři miliardy, z toho dvě miliardy již má, na tři miliardy si vezme úvěr a miliardu investuje zlínská nemocnice do vybavení. Podle hejtmana nemocnice nakoupila přístroje asi za 300 milionů korun, z nichž velká část bude použita v nové nemocnici. Další peníze nemocnice získá prodejem budov v současném areálu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?