Hejtmani odcházeli ze schůzky s ministryní zklamaní

18. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zklamání mezi hejtmany zavládlo po jejich první letošní schůzce s ministryní Součkovou. Podle středočeského hejtmana Petra Bendla se na schůzce negativně projevila neúčast zástupců ministerstva financí. Nebylo tak možné dosáhnout jakéhokoli posunu ve věci financování záchranek...


Zklamání mezi hejtmany zavládlo po jejich první letošní schůzce s ministryní zdravotnictví Marií Součkovou. Podle středočeského hejtmana Petra Bendla (ODS) se na dnešní schůzce negativně projevila neúčast zástupců ministerstva financí, a tak nebylo možné dosáhnout jakéhokoli posunu ve věci financování záchranných služeb. Spor krajů a VZP o peníze záchrankám rozhodne až soud.

„Kvůli neúčasti zástupců ministrstva financí jsme nedospěli k žádnému novému rozhodnutí ohledně financování záchranných služeb. Zůstává proto vše při starém, to znamená, že kraje musí své záchranky bránit a bohužel je budou bránit soudní cestou,“ uvedl hejtman Bendl, který se rovněž pozastavil nad nepřipraveností ministerstva zdravotnictví.

„Druhá věc, která poznamenala dnešní jednání, je skutečnost, že jsme materiály, jako například návrh koncepce zdravotnicvtí, obdrželi až teď a tudíž je velice složité se k nim jakkoli vyjadřovat.“

Podle ministryně však byla schůzka pouze informativní. Měla sloužit k tomu, aby se stanovily termíny, do nichž se hejtmani budou moci ke koncepci vyjádřit. „Tato schůzka byla informativní, abychom si stanovily termíny, do nichž budu chtít znát názory krajů na koncepci,“ bránila se výtkám hejtmana ministryně.

DÁLE ČTĚTE:
Soud vydal předběžné opatření ve sporu olomoucké záchranky s VZP
Součková chce zprostředkovat smír mezi VZP a záchrankami

(jp), www.Zdravi.Euro.cz

foto: ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?