Hejtmani se Součkovou o financování zdravotní péče

16. 1. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministryně Součková se v pátek setká s hejtmany a krajskými zdravotními rady. Hejtmani očekávají, že s nimi ministerstvo zahájí věcnou diskusi o financování zdravotní péče a koncepci zdravotnictví...


PRAHA - Ministryně Součková se dnes setká s hejtmany a krajskými zdravotními rady. Hejtmani očekávají, že s nimi ministerstvo zahájí věcnou diskusi o financování zdravotní péče a koncepci zdravotnictví.

Kraje připravují vlastní koncepci zdravotnictví, ale napřed chtějí znát státní koncepci zdravotnictví. Podle nich je třeba, aby stát jasně vymezil rozsah péče, který je skutečně kryt ze zdravotního pojištění.

Hejtmané jsou nespokojeni s tím, že jim stát předal k 1. lednu často zadlužené nemocnice a neposkytl jim dostatek peněz na mzdy zdravotníků a na zajištění provozu záchranné služby a lékařských pohotovostí.

Nedávno Součkovou kritizovali také za to, že je na přelomu roku dopisem vyzvala, aby do několika dnů předložili koncepci krajského zdravotnictví. Vadil jim nejen krátký termín, ale především to, že ministerstvo nezvolilo opačný postup: nevypracovalo koncepci nejprve samo ve spolupráci s pojišťovnami.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?