Hejtmani v Praze projednají, zda nezruší proplácení poplatků

4. 6. 2010 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Sociálnědemokratičtí hejtmani budou dnes v Lidovém domě jednat o tom, zda v krajích nezruší proplácení poplatků. Jako první je 2. června přestal lidem v krajských nemocnicích hradit Pardubický kraj.


Šéf Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) chce, aby dál kraje postupovaly jednotně. Poplatky v úterý ve svém neformálním stanovisku označila Evropská komise za diskriminační.

V Bruselu jednali za ČR zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Předseda Petr Rafaj ČTK řekl, že správní řízení zatím komise nezahájila. Víceméně však doporučuje, aby byly poplatky buď propláceny všem, anebo nikomu. Pokud by se odstranil na doporučení komise stav, který by mohl způsobit nedovolenou veřejnou podporu, tak by asi komise ani správní řízení zahájit nemusela, řekl Rafaj.

Hašek reagoval, že se ke stanovisku komise vyjádří, až ho bude mít černé na bílém. Dodal však, že každá nová informace může hrát v rozhodování hejtmanů roli.

Dalším tématem dnešní hejtmanské schůzky mají být povodně. Kvůli nim se setkání osobně možná nezúčastní Hašek ani hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák. Kvůli záplavám oba ve svých regionech vyhlásili stav nebezpečí.

Podle Haška však není osobní účast nutná. „Můžeme být ve spojení mobilními telefony, v minulých týdnech jsme měli i videokonference,“ dodal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?