Hodní a zlí nemocniční lékaři

3. 2. 2011 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
V současné době si už asi nikdo nemyslí, že bez více než 3,5 tisíce doktorů by ze dne na den mohl fungovat současný nemocniční systém byť jen v akutním provozu.


Na to, abyste zachránili akutnímu pacientovi život potřebujete dobře sehraný a sladěný systém celé péče a tým zkušených vzájemně si důvěřujících odborníků.

Přestože začínají určitá jednání, ještě stále hrozí, že spor s nemocničními lékaři dojde až do fáze, kdy tito lékaři zůstanou doma. Proč ministrovi zdravotnictví a vládě jde tolik o to, aby zůstali lékaři hodní, spoutaní a poslušní?

Čeká nás zdravotnická reforma. Přestože je zdravotní péče za 7,5% hrubého domácího produktu České republiky vynikající, populace stárne a objem konzumentů v poměru k živitelům systému se více znevýhodní. V

e společnosti mají významný politický vliv bohatí a zdraví egoisté. Míra společenské solidarity s postiženými klesá a velkým konzumentem této solidarity jsou nemocnice.

Poskytují relativně drahou péči vcelku malé skupině lidí, která většinou ani v budoucnu nebude pracovat a přinášet společnosti prospěch.

Co ministerstvo zamýšlí v reformě zdravotnictví zatím jenom naznačuje a my tušíme, co to bude. Snížení počtu nemocnic a přechodné pozastavení rozvoje.

Redakčně kráceno, celý dopis na www.sedmicka.cz//

MUDr. Eduard Vlček

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?