Hospodaření v chrudimské nemocnici vychází příznivě

25. 1. 2012 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Hospodaření nemocnice, provoz dlouhodobé intenzivní péče, spolupráce s externími firmami a centrální nákup zdravotnického materiálu a léků. O těchto tématech diskutoval minulý týden s představiteli chrudimské nemocnice radní pro zdravotnictví Martin Netolický.


„Hospodaření Chrudimské nemocnice v roce 2011 skončí nejspíše přebytkem, což považuji za příznivou zprávu. Jedná se pouze o účetní výsledek a jeden z ekonomických ukazatelů. Znepokojuje mě hlavně stav závazků po splatnosti,“ konstatoval radní Netolický poté, co ho ředitel nemocnice Tomáš Vondráček seznámil s příznivým ekonomickým výsledkem za uplynulý rok. Na něm se bezesporu podílí krajské pracoviště dlouhodobé intenzivní péče (DIP).

Provoz tohoto oddělení by neměl být omezen ani v roce 2012. „Předpokládáme, že získáme smlouvy od pojišťoven na úhradu všech deset lůžek, neboť pracoviště je stabilizované po personální i materiální stránce,“ věří radní Netolický.

„Projednali jsme také přípravy na rekonstrukci centrální sterilizace. Realizaci plánujeme v průběhu letních měsíců, kdy je v nemocnici menší provoz a stavba tudíž nijak výrazně nezasáhne do chodu a výkonů nemocnice,“ přiblížil radní Netolický harmonogram stavebních prací. Obnova sterilizace bude stát asi 25 milionů korun.

V současné době zpracovává komise Krajského úřadu Pardubického kraje přehled havarijních stavů u všech nemocnic zřizovaných Pardubickým krajem. U Chrudimské nemocnice se jedná o výměnu oken na dětském oddělení, opravu střech na dvou budovách, kde kraj počítá s finančními prostředky z projektu Zelená úsporám. Zahrnuta je do něho oprava čtyř objektů. Radní Netolický rovněž hovořil s vedením zdravotnického zařízení nemocnice také o systému centrálních nákupů a o poskytování lékařské služby první pomoci přímo v nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?